Bij grote opkomst tijdens trainingsritten zal er vanwege veiligheid en om de overlast voor anderen te beperken, gesplitst moeten worden. Dit kan inhouden dat een bestuurslid of een TC-lid aangeeft om te splitsen. Zonder nu een maximaal aantal rijders te willen noemen zullen we ons gezonde verstand moeten gebruiken. Splitsen kan ook inhouden dat bij een grote trainingsopkomst de rijders verdeeld worden over de twee groepen waarbij er een bepaalde afstand wordt gehouden tussen de twee groepen. Ook tijdens een rit kan er nog gesplitst worden. Dit alles i.v.m. met de veiligheid voor onszelf en voor andere weggebruikers.

Komend seizoen zullen we weer ritten organiseren naar enkele leden die verder weg wonen.

De route voor de zondagtocht, zal op de zaterdag voorafgaand, via de ‘WTC race app’ worden rondgestuurd. Beheerders van deze groepsapp zijn Dennis Bisseling en Erik Snijders. Via een van hen kun je vragen om te worden toegevoegd aan de groepsapp.

Tijdens de weekendritten zal de afspraak blijven, om tot de koffie bij elkaar te blijven. Na de koffie kan een eventueel snelle groep apart terugrijden.

We willen een aantal bestaande weekendritten wat opleuken door ze tegengesteld te gaan rijden.

TC wil er mede voor zorgen, dat de WTC site actueel blijft door het plaatsen van mededelingen en foto’s van activiteiten.

TC streeft er nog steeds naar om de GPX bestanden van alle gereden ritten op onze site geplaatst te krijgen.

TC zal de trainingsritten, of te wel het ‘Routeboekje’ voor het seizoen 2019, weer per mail aan alle leden sturen.

Op de doordeweekse trainingsdagen, zullen wij de route respectievelijk op dinsdag en donderdag in beknopte vorm via genoemde groepsapp doorgeven.

We willen nog steeds B-rijders de mogelijkheid bieden om samen te rijden waarbij de snelheid rond de 28 km/per uur ligt, bijvoorbeeld op de donderdag. De animo voor een dergelijke B ploeg blijft niet groot. Blijft onverlet dat niemand alleen hoeft te rijden en dat er ter plaatse bij aanvang van een training, voor een passende oplossing wordt gezorgd.

Naast de reeds bekende trainingsmogelijkheden op dinsdag, donderdag en zondag, willen we aandacht vragen voor de pensionado-training op woensdagmorgen. Vertrek omstreeks 10.00 uur. Afspraken over: wie, wat, ATB of race, hoe laat en waar naar toe, gaan o.a. via: Peter Smeets Peter Smeets (p.smeets10@chello.nl) en Bart ten Bosch (btenbosch@hetnet.nl)

De openingsrit zal voortaan plaatsvinden op de eerste zondag na het begin van de lente. De sluitingsrit wordt verreden op de laatste zondag voor het begin van de herfst. Dit houdt in dat we in totaal 3 weekendritten minder hebben dan afgelopen jaar.

Concreet betekent dit dat de openingsrit op zondag 24 maart 2019 wordt gereden. Het is dan om 09.00 uur verzamelen bij Wieleman, waarna we omstreeks 09.30 uur vertrekken richting ’s-Heerenberg.

Aanrader: Amersfoort op zondag 2 juni, de rit naar Paul en Ans Rozie.

Aanrader: Heerde, mogelijk de zondag voor het clubweekend, een rit naar Heinz en Adelien.

Afsluitende rit wordt gereden op zondag  22 september 2019 naar Ans en Willy in Stokkum.

Tot slot de mededeling dat Teije na vele jaren, zal stoppen als TC lid. Naast het TC werk, kennen we Teije al jaren al een teamlid dat onderweg, altijd anderen helpt bij pech en als iemand die de boel altijd bij elkaar probeert te houden. Teije enorm bedankt voor jouw inzet als TC lid, jammer dat je daarmee stopt en goed dat je gewoon bij ons blijft fietsen.

 Ons principe “samen uit samen thuis” blijft gelden voor alle toertochten en trainingsritten. Iedereen bedankt voor het enthousiasme in het afgelopen jaar en op naar het volgende seizoen.   

Teije, Erik en Henk.