2018 Jaarverslag1.jpg

Hier is een kort jaarverslag van de Tourcommissie van 2018. Een verslag van de openingsrit, de afsluitende rit en alle weekendritten daartussen hebben jullie inmiddels kunnen lezen in de laatste Toeruit. Wij hebben wederom geprobeerd deze weekendritten in een soort logboek samen te vatten.

Zoals jullie konden zien, hebben wij in 30 weekenden diverse routes aangeboden. In totaal kon daarbij ruim 3.000 km worden gereden. Bij al deze activiteiten waren er gemiddeld 15 leden aanwezig. In het seizoen 2018 lag het gemiddelde aantal deelnemers nog op 11 WTC’ ers per rit. Gemiddeld is er dit seizoen per weekendrit een afstand afgelegd van 102 km.

Tijdens alle weekendritten zijn er ongeveer 462 stukken appeltaart genuttigd.

Een paar uitgangspunten bij de weekendritten:

o   Een afstand van rond de 100 km met een koffiestop op ongeveer de helft van de route.

o   Iedereen moet het tempo kunnen volgen en als dat niet het geval is zal de snelheid van de groep moeten worden aangepast.

o   Er zullen verschillende niveaus blijven. Afgelopen seizoen heeft zich dat opgelost door de hele groep tot de koffie bij elkaar te houden.

o   De zondag rondjes begonnen in de maanden Mei, Juni, Juli, Augustus en September om 08.30 uur. Dit zal ook in 2019 weer het geval zijn.

o   De zondag rondjes in de maanden Maart en April begonnen om 09.00 uur. Dit geldt ook voor het nieuwe seizoen 2019.

We hebben afgelopen seizoen enkele nieuwe routes aan kunnen bieden.

We hebben een tweetal ritten naar onze ‘buitenleden’ in Heerde en Amersfoort georganiseerd. Met dank aan Heinz en Paul.

We hebben op 3 juni, de dag dat we als WTC precies 35 jaar bestonden een speciale jubileumrit georganiseerd. Met een koffiestop in Ulft en champagne en een lunch in Lintelo. 26 Fietsers bij elkaar in een prachtige tuin met heerlijk weer, topdag voor WTC. Petra en Marja dank je wel voor jullie hulp die dag.

Over onze doordeweeks trainingsritten het volgende. We hebben gemerkt dat de animo minder is geworden. Dit gold met name voor de donderdag.

Afgelopen seizoen hebben we gelukkig geen grote incidenten of valpartijen meegemaakt. Wel hebben we als TC medio april naar alle leden een mail gestuurd i.v.m. de veiligheid op de weg. De strekking van deze mail was dat we vooral moeten nadenken over ons eigen weggedrag als groep.

2018 Jaarverslag2.jpg